TUN +

Boligen

Boligen

 
 

Prosjektet viser en minimumsbolig, men med mulighet for å utvide denne innenfor det ytre skallet (værhuden), men også med mulighet for å bygge til. Modellen kan prosjekteres og  bygges som større boligenheter.

Innenfor værhuden er det mulig å legge til ett ekstra soverom på hovedplanet, evt kan man innrede ett ekstra rom oppe på taket av boksen, eller man kan utvide selve boligen, primært i lengderetningen.

Prosjektet åpner for nye måter å bruke en bolig på. Dette er en kompakt bolig, men full av muligheter. Konseptet består av en indre del ”boksen” som er den varme massivtrekassen som utgjør den primære boligdelen. Utenpå denne har vi trukket en ”værhud”, men som på to sider danner et halvklimatisert mellomrom mellom boksen og værhuden. ”Mellomrommet” åpner for annen bruk, alt fra å tørke klær under tak, en ekstra sommerstue/terrasse, et sted å tørke pinnekjøttet, smøre skia eller reparere sykkelen osv. Dette er det som ofte før ble bygget som en ”sval”, men her er den romsligere og gir mulighet for forskjellig bruk og aktivitet.

Det er tenkt at mellomrommet/værhuden kan skyves til side isommerhalvåret, slik at boligen da endrer karakter i den varme årstiden til mer åpen og lys, i kontrast til høst og vinter som er mer lukket og lun.

Mellomrommet har også funksjon som en del av ventileringen av boligen. Se egen beskrivelse og diagram.